Down Under 2004/2005

Voorbereiding

Na lang aftellen komt dan toch de dag van vertrek wel heel dichtbij. Ik heb nog nooit zo'n drukke kerst gehad... Wassen, strijken (ja, ja), spullen bij elkaar zoeken, dit weblog bijwerken, allerlei accounts aanmaken voor mail, online fotoalbum etc., laatste informatie over de te bezoeken landen en regio's inwinnen, ervaringen en tips van andere lezen etc. Dus maar goed dat er nog twee vrije dagen voor het vertrek zitten. Maandagmiddag brengt vriendje Ronald ons naar Schiphol en kan de trip beginnen. Via deze site zullen we de thuisblijvers regelmatig op de hoogte houden. Hoe regelmatig regelmatig is durf ik nog niet te zeggen, maar hou het maar op minimaal twee keer in de week. En ach, dat is eigenlijk voor de meeste lezers nog meer dan dat we gewoon thuis zouden zijn. Dus. Uiteraad zullen er dan ook foto's op de site komen, want ja, zo'n reisverslag alleen is ook zo saai en eigenlijk alleen voor onszelf leuk om later nog eens terug te lezen.

De trip

Hoe gaat onze trip er eigenlijk uitzien? Nou, we hebben eerst een stopover in Singapore. Daar hebben we twee dagen om de stad en omgeving te bekijken. Vanuit Singapore vliegen we, via Sydney, door naar Auckland. Daar komen we aan op oudjaarsdag en daar zullen we dus ook oud en nieuw vieren. En omdat het daar 12 uur vroeger is zullen wij dus waarschijnlijk al weer ontbeten hebben voordat jullie eindelijk oud en nieuw vieren.

Op 2 januari halen we in Auckland een camper op. Daarmee zullen we circa anderhalve week het noordereiland van Nieuw Zeeland rondtrekken. Dan varen we over naar het zuidereiland waar we zo'n twee en halve week doorbrengen om vervolgens de camper op 28 januari weer in te leveren in Christchurch. Een dag later vertrekken we vanuit Christchurch per vliegtuig, via Melbourne, naar Hobart op Tasmanië. Daar zullen we vier dagen met een huurauto rondtrekken om op 2 februari weer van Hobart terug te vliegen naar Melbourne. Op 3 februari zullen Frank en Pien herenigd worden, want Pien afhalen we die ochtend op van het vliegveld. Daarna zullen we meteen onze camper op gaan halen. En dan hebben we 22 dagen de tijd om de oostkust van Australië te bekijken. Vervolgens vertrekken we alle drie op 24 februari vanuit Cairns. Pien gaat dan rechtstreeks naar huis en wij zullen nog twee dagen naar Hong Kong gaan om op 27 februari weer te landen op Schiphol.

Amsterdam - Londen - Singapore

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Eindelijk is het dan zover, de lang gekoesterde wens gaat in vervulling. De reis naar het "verre oosten" neemt z'n aanvang. Om 16 uur haalt vriendje Ronald (samen met Lidwine) ons op voor de eerste etappe, namelijk Schiphol airport opzich niks bijzonders maar in het kader van 9 weken vakantie geeft dit een hele andere dimensie. De eerste vlucht ook niet speciaal (alhoewel), deze gaat namelijk naar Londen Heathrow, exact om 19 uur plaatselijke tijd arriveren we op Heathrow, ruim een half uur eerder dan gepland. Dat valt alvast mee. Daar de bagage op Schiphol al doorgelabeld is, kunnen we op Heathrow direct het vakantiegevoel vieren middels een typisch engels glas bier.... Om 22 uur vertrekt de Boeing 747-400 van Qantas met daarin 430 passagiers op weg naar het verre oosten. Deze trip van dik 12 uur wordt vooral door Jone gevreesd (vanwege z'n lengte) echter het valt meer dan mee mede ook door het schermpje in de stoel van de voorganger waarop gekozen kan worden uit 20 films, 15 radiostations & niet te vergeten 10 spelletjes. Goed wordt er ook geslapen door het gezelschap zodat na diverse maaltijden en ander vertier om 18 uur plaatselijke tijd voet aan de grond wordt gezet. Al snel komen de koffers waarna de metro opgezocht kan worden. Even (uit)zoeken hoe het één en ander werkt en vervolgens op naar hotel Asia in het centrum van Singapore. 's Avonds nog even het centrum in, wat eten en drinken, een fotootje schieten (voor de site uiteraard) om daarna middels dit verhaaltje de dag te beëindigen. Al met al een voorspoedig begin van de vakantie aan de andere kant van de wereld. Op naar morgen, waar onze voorbereiding begint op de hotelkamer. En trouwens voor de ongeruste thuisblijvers. Singapore is in z'n geheel niet getroffen door de tsunamis. Geen wateroverlast dus hier (behalve zweet dan).

Singapore

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vandaag een dagje Singapore. Na een goed ontbijtbuffet gingen we richting metro. Daar aangekomen een kaartje gekocht naar Marina Bay, dat klonk namelijk wel alsof we dan in de haven uit zouden komen. Helaas pindakaas. Marina Bay was de laatste halte en na de een na laatste halte zaten we bijna nog maar met z'n tweeen in de metro. Nadat we onze hoofden boven de grond hadden gestoken bleek het dat we in niemandsland tussen downtown en de haven zaten. Even rondgelopen, maar toch snel weer terug naar de bewoonde wereld gekeerd met de metro. In het centrum rondgelopen en bij Singapore's beroemdste hotel, Raffles, een klassieke Singapore Sling gedronken. Tsja, dat stond in het boekje over Singapore onder het kopje Niet te missen attracties. Nou het was er lekker koel in de Long Bar van Raffles en de Sling was nog wel te drinken ook. Het is een knalroze, bijzonder zoete cocktail. Het kostte wat, maar we zaten even lekker.

De 'beroemde' Singpore Sling. Een beetje zoet, maar wel lekker...

Daarna even bij een internetcafe gestopt om het eerste reisverslag op de site te zetten en daarna verder door de stad getrokken. We zijn zelfs een shopping-mall ingeweest. Noodgedwongen hoor, want we moesten een elektra-adapter hebben want onze Hollandse stekkers pasten niet in het stopcontact. Ook even een cd-zaak ingeweest. De prijzen zijn lager dan in Nederland, alleen het repertoire was nou niet echt naar onze (in ieder geval mijn) wens. Daarna maar weer in de koele metro gestapt om opzoek te gaan naar de East Coast Parkway. Het lopen waren we een beetje zat en volgens (wederom) het Singapore boekje kon je daar fietsen huren en langs de kustlijn fietsen. Helaas hebben we de fietsverhuur niet gevonden, we hadden geen goeie kaart bij de hand, liepen dus eerst de verkeerde kant op en bij navraag bleek het nog wel een flink eind lopen te zijn. Toen zijn we maar weer verder gegaan met de metro. Bij het eindpunt even rondgelopen en bijgekomen in het Pasir Ris Park en daarna weer teruggekeerd per metro. In de metro in Singapore kom je de tijd trouwens met vier dingen door: - met je mobieltje spelen/bellen/smsen, dat doet zo'n 50%; - lezen, krant of boek, dat doet zo'n 40%; - slapen, dat doet 9%; - en 1% kijkt een beetje rond (dat zijn wij dus). Zo meteen gaan we in een ander restaurant in ons hotel chinezen. Hopelijk is het eten niet zo heet als gisteren. Ik had geluk dat ik de hete pepers er (helaas op 1 na) uit kon vissen. Maar Frankie G. zat ongenadig flink te zweten van z'n bordje nasi. Dat deed me weer denken aan de chinees in Scheveningen tijdens Clemens z'n vrijgezellenavond?

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates