Ocala - Homosassa Springs

Afgelegd aantal km: 144 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 30 graden Weersgesteldheid: strak blauw, zon
Gespot wildlife: krokodillen, flamingo's, kraanvogels, beren, florida panters, schildpadden en giraffen

Aangezien het erg rustig was met gasten in de Travelodge in Ocala, was het bij het ontbijt ook erg rustig. Dit in tegenstelling tot de drukte van gistermorgen. Erg veel aan Pasen doen ze hier niet, we kregen niet eens paaseitjes... Rond negen uur vertrokken we richting Silver Springs. De zon was al aardig aanwezig en het was al 71 graden (Fahrenheit hè). Eigenlijk zou Ingrid rijden vandaag, maar we kregen even zo snel niet uitgevogeld hoe de stoel naar voren moet, dus rij ik maar weer. Op zich niet erg, want dat is relaxter dan als bijrijder die de kaart moet lezen, foto's maakt, TomTom instelt, eten en drinken verzorgt etc.

We waren al snel bij het Silver Springs park. Helaas bleek het park pas om tien uur open te gaan (en dan ook echt klokslag), maar gelukkig konden we de tijd doden met het bekijken van schildpadden en alligators die in het water naast de toegang van het park zwommen. Om tien uur stonden er een karige twintig man klaar om naar binnen te mogen. Niet echt druk dus.... We begonnen de dag met een tocht met een glasbodemboot door de Silver Springs rivier. De Silver Springs produceren per dag een onnoemelijke hoeveelheid nagenoeg puur water. Daardoor is de rivier echt kraakhelder en kan je op plaatsen waar het dik tien meter diep is, toch nog de bodem heel duidelijk zien. Best grappig zo'n tochtje waarbij je allerlei vissen en schildpadden onder de boot door ziet zwemmen. Fototechnisch was het helaas een drama gezien het – voor de camera – geringe licht.

Na deze boottocht melden we ons voor een ander boottochtje, namelijk de Fort King River Cruise. Omdat er nog steeds bijna niemand in het park was, hoefden we ook dit keer niet te wachten. Deze tocht ging ook met een glasbodemboot, maar hier was het eigenlijk alleen te doen om de omgeving.

Verder hebben we nog wat rondgekeken en gelopen en diverse alligators, flamingo's, Florida panters, papegaaien, beren, giraffen en slangen gezien. Rond één uur hielden we het voor gezien en vertrokken we richting Crystal River aan de westkust van Florida. Onderweg was het tijd voor onze eerste tankbeurt. Na 'm volgegooid te hebben met de nodige gallons aan benzine bleek de literprijs omgerekend te liggen op 0,57 dollarcent. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar 88 graden Fahrenheit (31 graden Celsius). Bij Crystal River sloegen we af richting het strand van Fort Island en op dit mooie goudgele strandje hebben we heerlijk een tijdje doorgebracht. De watertemperatuur van de Golf van Mexico was prima te doen.

Na een kleurtje opgedaan te hebben zijn we zuidelijk langs de kust gereden naar Homosassa Springs en daar een motel gezocht. Via een boekje met hotelcoupons kwamen we uit bij het Oasis Hotel & Spa. Met de coupon scheelde dit zo'n 30 dollar voor een overnachting. Na ingecheckt te hebben zochten we snel verkoeling in het zwembad. 's Avonds hebben we een prima pasta gegeten in de Gators Cove, een bar annex restaurant dat bij het motel hoort. Voor morgen staat een bezoek aan de Manatee's (oftewel zeekoeien) op het programma. Die worden met uitsterven bedreigd en aan de westkust van Florida leven er nog zo'n 2500 in het wild.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates