Clearwater - St. Petersburg

Afgelegd aantal km: 115 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 18 graden Weersgesteldheid: regen en harde wind
Gespot wildlife: pelikanen

Zo'n puike, warme dag als gisteren zou het vandaag niet worden. Bij het openen van het gordijn zagen we de donkere wolken al langs vliegen en tijdens het ontbijt begon het nog harder te stormen, te onweren en te plenzen. In de kamer hebben we de weerberichten gekeken op tv en bleken er zelfs tornadowaarschuwingen te zijn voor het gebied waar we gisteren waren (Crystel River, Homosassa Springs, Hernando). Tampa zou eraf komen met regen, wind en onweer. Om kwart voor tien vertrokken we toch maar richting Tampa. Het was 68 graden (18 graden Celsius) en het werd al wat lichter. Toen we om half elf in de wijk Ybor City in Tampa aankwamen was het vrijwel droog. Ybor City is de historische latinowijk. In 1886 begon de Cubaan Vicente Martinez Ybor hier de eerste sigarenfabriek. Tampa is tegenwoordig nog altijd de sigarenhoofdstad van de VS, waar elke dag 3 miljoen sigaren worden gerold, tegenwoordig niet meer met de hand maar met machines.

Na een bezoekje aan het Visitor Center hebben we wat rondgelopen door Ybor City. Er was vrijwel niemand op straat. We hadden echter wat te vroeg gejuicht over het weer want na een poosje begin het weer flink te regenen. We hebben nog wel op het overdekte terras van King Corona Cigars Café & Bar wat gedronken maar zijn rond twaalf uur toch maar terug gegaan naar de auto. Het parkeren kostte maar een dollar dus dat viel erg mee.

Na nog wat in Tampa rondgereden te hebben, zijn we via de 8-baans Howard Frankland Bridge naar St Petersburg gereden. Om één uur checkten we in in de Budget Inn. Als we 7 dollar extra zouden betalen, mochten we gelijk in onze kamer (ipv vanaf drie uur) maar dat doen wij als echte Hollanders natuurlijk niet. Dus hebben we nog wat boodschappen gedaan, een heerlijk broodje kip gegeten bij Yaya's en wat rondgereden. Het regende en onweerde nog steeds.

Om kwart over drie betraden we onze kamer. De afstandbediening voor de tv kregen we van de dame bij de receptie mee. Die bleek dan ook wel zo'n beetje het enige van waarde te zijn in de kamer.... Maar ach, we zaten droog, met een wijntje/biertje en met buiten nog altijd heftig weer. Op een gegeven moment hoorden we een hoop sirenes. Aan de overkant van de weg stonden zeker vijf brandweerauto's. Een politieagent parkeerde zijn wagen dwars op de weg en blokkeerde dus de hele doorgang. Geen idee wat er aan de hand was, we zagen geen uitslaande vlammen of zo, maar wel brandweermannen op het dak met een cirkelzaag her en der gaten makend in de dakrand.

Op tv zagen we dat we er qua storm goed vanaf zijn gekomen. Twee tornado's hebben de westkust geteisterd en diverse huizen, bomen en auto's zijn beschadigd iets noordelijker van Tampa. Er is wel heel veel regen gevallen in Tampa en omgeving. En dat terwijl er volgens de statistieken jaarlijks 361 (!!) zonnige dagen hier aan de Suncoast zijn. Dat hebben wij weer! Gelukkig zijn de weerberichten voor morgen een heel stuk beter. En dan zal het internet het waarschijnlijk ook wel weer doen want de verbinding ligt er door de storm momenteel uit.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates