Fort Myers Beach - Naples

Afgelegd aantal km: 137 Gereden door: Ingrid
Gemiddelde temperatuur: 30 graden Weersgesteldheid: bewolking
Gespot wildlife: Pelikanen, hagedissen, visarenden, reigers, willets, rood vogeltje, gevangen vissen op de pier van Naples

Vanmorgen ontbeten in de Tiki-bar bij één van de zwembaden van het Lighthouse Resort. Het was er erg rustig en er waren dan ook meer televisies aan dan dat er gasten waren. Daarna nog even naar een marktje vlakbij het motel geweest, maar dat stelde niet veel voor. Rond tien uur startte Ingrid de auto en reden we ietsje noordelijk richting de eilanden Sanibel en Captiva. Vlak voor de brug die toegang verleend tot de eilanden (die achter elkaar liggen), moest er zes dollar tol betaald worden.

Op Sanibel bogen we eerst af om de de vuurtoren en omgeving te bekijken, ook zat dat een visarend nest. Sanibel kenmerkt zich door de laagbouw, grote delen ongerepte natuur, mooie stranden met veel schelpen en veel vogels. Captiva daarentegen is meer het domein van de beter gesitueerden en langs de enige doorgaande weg staan aan weerszijde dan ook weelderige woningen (voor zover ze niet door al het groen worden gecamoufleerd). Op Sanibel wilden we de wildlife route rijden in het J.N. 'Ding' Darling wildlife refuge. Maar helaas, die route kan zes dagen in de week worden gereden, behalve op vrijdag. En laat het nu net vrijdag zijn.

Wel hebben we bij de Visitor Information een kaart gekocht met daarop alle vogels die in Florida voorkomen. Zo kunnen we ze hopelijk een beetje gaan onderscheiden, want tot nu toe noemen we alles wat hoog op de poten staat een reiger.

Op Sanibel gingen we ook naar Bowman's Beach. Dat deden we – net als de meeste bezoekers van dit strand – zonder handdoeken omdat op dit strand schelpen worden geraapt. Ze liggen er dan ook in overvloed. Op Sanibel ligt ook – heel onamerikaans – zo'n 30 kilometer fietspad, maar wij kozen ervoor om verder zuidelijk te gaan rijden om daar een strandje te bezoeken. Via Fort Myers Beach reden we door naar Naples. Daar hadden we in de Cove Inn precies de laatste kamer voor nog best een redelijke prijs. Iedere kamer in de Cove Inn is van een andere eigenaar die die kamer geheel zelf heeft ingericht. Vandaar dat wij in een wat apart ingerichte, maar wel mooie kamer terechtkwamen. De Cove Inn ligt aan de Naples Bay en achter het hotel is dan ook direct de jachthaven van Naples. Het deel van Naples waar wij ons bevinden is vrij chique en welvarend met in de buurt kapitale villa´s. Zo ook rond de pier van Naples, waar we na het inchecken heen zijn gegaan om nog even twee uurtjes van het strand te genieten. Het werd overigens steeds bewolkter, maar de temperatuur was nog steeds goed. Het leven op slippers met zwembroek en t-shirt gaat ons goed af.

Maar de slippers en zwembroek kwamen ons bij het zoeken naar een eetgelegenheid niet zo goed uit. De restaurantjes in de buurt van de jachthaven verwachten een wat nettere outfit. Bovendien stonden er mensen buiten te wachten totdat ze aan de beurt waren, dus gingen we verder zoeken. We vonden een pizzeria, die was ook helemaal afgeladen dus bestelden we een pizza en een flesje witte wijn om mee te nemen. Na een half uurtje wachten was de pizza klaar en hebben we die op de kamer genuttigd.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates