Florida City - Key West

Afgelegd aantal km: 296 Gereden door: Ingrid
Gemiddelde temperatuur: 30 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: Hagedissen, dolfijnen, alligators, anhinga's, aasgieren, little blue herons, libelles, eekhoorns

Om half acht waren we al met alle spullen uit de kamer en klaar voor het ontbijt met toast en een droge donut. Na uitgecheckt te hebben, eerst getankt en doorgereden richting Flamingo. Dat ligt in de Everglades. Na de fantastische dag van gisteren wilden we nog een stukje van de Everglades zien voordat we naar Key West zouden rijden.

Kwart voor negen kwamen we aan in het park ($10 entree) waar het Visitor Information Center nog gesloten was. Dus reden we door naar een al uitgekozen trail, namelijk de Anhinga trail bij Royal Palm. Tijdens de trail zaten de aasgieren direct naast het pad op de grond, lagen er alligators in het slootje naast het pad en onderweg naar de boardwalk stak er zelfs een flinke alligator voor ons het pad over. Ach, het is eigenlijk gewoon een dierentuin, maar dan zonder hekken... De boardwalk zelf liep langs de rand van een meer en daarvandaan hadden we een geweldig uitzicht op de vele alligators en diverse watervogels. We ondervonden dat alligators ook geluid kunnen maken, zo lagen er her en der een paar te 'grommen', heel apart geluid.

Na ons een uurtje vermaakt te hebben – en we gelukkig dit keer anti-muggenspul hadden opgesmeerd – gingen we met maar een enkele muggenbult extra weer verder het park in. Bij de Pa-hay-okee lookout was het erg rustig, niet alleen met bezoekers maar ook met wildlife. Dat komt omdat de rivier in dit jaargetijde redelijk droog staat. Wel zagen we veel roofvogels boven onze hoofden rondvliegen.

Verderop liepen we de Pinelands Trail, Die was maar 625 meter, maar vanwege de hoge temperatuur van zo'n 30 graden en omdat Ingrid bijna lekgestoken werd, waren we daar snel klaar en spotten we voornamelijk libelles.

Toen was het toch tijd om de Everglades te verlaten en via highway 1 richting Key West te rijden. Even voor twaalf beginnen we bij Key Largo aan de rit van zo'n 100 mile (160 km) naar Key West. Onderweg eten we op Teatable Key – langs de kant van de weg aan het verkoelende, azuurblauwe water – even een bagel. Daarna gaan we door naar het Bahia Honda State Park. Voor drie dollar per persoon verkrijgen we toegang tot het park. Een groot deel van het eilandje wordt door dit park in beslag genomen. Er zijn we strandjes en via een stuk brug van de oude treinbaan heb je een mooi uitzicht. Hoe hoger je komt, hoe mooier het water kleurt. Hier hebben we even op het strandje gelegen. Wij waren naar de rustige kant van het eilandje gegaan. Achteraf logisch dat het daar zo rustig was want er lagen nogal wat stenen in het water. De duik was daardoor helaas van korte duur.

Rond drieën rijden we verder naar het niet meer zo ver weg gelegen Key West. Daar checken we in bij de Holiday Inn en rijden we verder naar het centrum. Een straat achter de hoofdstraat Duval Street parkeren we onze auto. Lopend verkennen we Duval Street en Mallory Square en besluiten we bij Cheeseburger aan Duval Street wat te eten.

Inmiddels was het over zevenen en wandelen we weer naar Mallory Square. Daar verzamelen vele mensen zich voor de zonsondergang. En waar veel mensen zijn, zijn straatartiesten. Dus tijdens het wachten op de ondergaande zon worden we zo ook nog een beetje vermaakt. Ook zagen we in zee enkele dolfijnen zwemmen. Helaas ook vandaag weer veel bewolking aan de horizon waardoor de ondergaande zon niet echt goed zichtbaar is, maar uiteraard wel rood gekleurde wolken. Na de zonsondergang vermaken we ons nog op Duval Street en rijden daarna – terwijl het nog steeds 28 graden is – weer terug naar het hotel om moe maar voldaan ons mandje op te zoeken.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates