Miami (zuid) - Miami Beach

Afgelegd aantal km: 117 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Weersgesteldheid: zonnig, met flinke buien
Gespot wildlife: Ibissen, eekhoorns, visjes

Vannacht was het erg onrustig in de kamers om ons heen en op de gang. Bijna de hele nacht door kloppen, dichtslaande deuren en luidruchtig gepraat op de gang door donker Amerika. Het riekte een beetje naar hoeren, dealen en orgies, maar daarbij kan onze fantasie ook op de hol zijn geslagen hoor. En dat allemaal omdat we van Saskia zo nodig een keer in een La Quinta moesten overnachten... Desondanks toch redelijk geslapen. Bij het ontwaken bleken er enorme donkere wolken boven Miami te hangen en tijdens het ontbijt (erg uitgebreid en met wafels, dat wel) ging het dan ook flink regenen. Dat betekent dan meteen dat de tv in de ontbijtzaal ermee ophoudt (helemaal niet erg) en dat het licht zo nu en dan een paar seconden uitgaat. Zou wat zijn als dat in Nederland ook gebeurt bij een regenbuitje. Vlak na het ontbijt waren de donkere wolken voorbijgetrokken danwel leeg geregend dus konden we de boel inpakken en uitchecken.

Om tien uur reden we, na wat plattegrondjes te hebben gevraagd bij de receptie, weg bij La Quinta. We reden als eerste door de wijk Pinecrest, een wijk met alleraardigste ´huisjes´. Vervolgens hebben we een korte wandeling gemaakt door de wijk Coconut Grove. Aangezien we vroeg waren, waren de meeste winkels nog dicht en was het erg rustig. Gelukkig wat de cd-shop open op de terugweg naar de parkeergarage en kon er cd van Rush op de kop worden getikt.

Via de Rickenbacker Causeway reden we, via Virginia Key naar Key Biscayne. Dit zijn de beste en duurste woonlocaties van Miami. Op Key Biscayne bezochten we ook het Crandon Park tennis Center. We konden daar zonder problemen naar boven lopen om foto´s te nemen.

Inmiddels was de zon weer gaan schijnen en werd het alweer flink warm. Op het zuidelijkste puntje van Key Biscayne ligt het Bill Baggs Cape Florida State Park. Daar hebben we wat rondgelopen, de vuurtoren bezocht en geluncht in een parkje. Onderweg naar het vaste land kregen we nog een paar korte regenbuien op ons dak. Vlak voor we het vaste land weer opgingen, konden we nog wat mooie foto´s maken van de skyline van downtown Miami.

Vervolgens hebben we wat rondgereden door de wijk Coral Gables. Deze wijk kenmerkt zich door prachtige huizen in Spaanse stijl met Spaanse straatnamen. De straten werden ´overkapt´ door fantastische bomen aan beide zijden van de weg. We passeerden de Granada Golf Course, de Venetian Pool, helaas gesloten in verband met renovatie, en het Biltmore hotel. Het rondrijden door deze wijk was een ware attractie, zeker als we zomaar een willekeurige zijstraat inreden met prachtige villa´s, de één nog mooier en groter dan de andere. We hebben onze ogen uitgekeken!

Hierna gingen we naar Miami Beach. Via Ocean Drive en het Art Deco District reden we over de A1A verder naar het noorden. Deze A1A zijn we al eerder tegengekomen bij onder andere Daytona Beach en op Key West. Ons onderkomen voor de nacht zochten wij in het meer betaalbare North Miami Beach. Daar vonden we aan het strand een Days Inn. Helaas bleek onze kamer geen zeezicht te hebben want na het openen van de gordijnen, bleken we uitzicht te hebben op het pal naastgelegen hotel. Na inchecken hebben we een strandwandeling gemaakt en daarna wat gedronken en gegeten op het terras bij de Argentijn.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates