Kissimmee - Merritt Island - Kissimmee

Afgelegd aantal km: 280 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: alligators, grote en kleine witte en blauwe reigers, aasgieren, andere roofvogels, zwarte en witte ibissen, steltvogels, diverse andere watervogels, wasbeer, zwijnenfamilie, pelikanen, libelles, vlinders, schildpadden

Na een goed ontbijt vertrokken we om kwart over negen oostwaarts richting het Kennedy Space Center. We besloten hiervoor de tolweg te nemen want die rijdt lekker door. Dit kostte ons respectievelijk $ 1,25, $ 1,25 en $ 1,50 dus dat viel nogal mee. Na vlakbij onze bestemming te hebben getankt, zagen we de eerste alligator al aan de kant van de weg liggen. Het Kennedy Space Center ligt op Merritt Island Wildlife Refuge. Dit betekende dat we gedurende de dag allerlei wildlife zouden spotten, zoals alligators, aasgieren, schildpadden, allerlei soorten reigers en ibissen, een wasbeer enz.

Om half elf kwamen we aan bij de ingang. Na het kopen van de kaartjes, moesten we eerst door een detectiepoortje om vervolgens onze tas te laten controleren door een meneer in uniform. Hierbij moesten we onze camera's even aanzetten, huh?, en na zijn goedkeuring kon ons ruimteavontuur eindelijk gaan beginnen.

We begonnen met de shuttle launch experience. We moesten al onze spullen, zoals camera's en zonnebrillen, opbergen in een kluisje. Na heel even te hebben moeten wachten, werden we binnen gelaten in een ruimte waar een video werd gedraaid over de verschillende stadia van de lancering van een raket. Vervolgens moesten we plaatsnemen in de 'cabine', veiligheidsgordel omdoen en werden we gelanceerd. Hiervoor werden we verticaal gedraaid en dit ging gepaard met lanceringsgeluiden en hevig getril. Na de succesvolle lancering gingen we naar de shuttlebus voor een rondrit over het terrein van het Space Center. De eerste stop was bij een uitzichttoren. Hier hadden we mooi uitzicht op enkele lanceerplatforms. Daar stond al een raket klaar. Deze zal waarschijnlijk 12 mei worden gelanceerd en zal de 129e shuttlevlucht worden.

De tweede stop was bij het Apollo en Saturn Center. Daar maakten we vanuit een nagebouwde controleruimte de lancering van de Apollo 8 mee. Dit was de eerste succesvolle lancering waarbij Amerika mensen in de ruimte kreeg. Ook was daar in een volgende ruimte de volledige lanceerraket van de Apollo 8 op ware grootte te zien. Van kop tot staart is deze zo groot als een voetbalveld. Ook hebben we hier even geluncht. De derde stop was bij het International Space Station Center. Hier worden alle onderdelen die de ruimte ingaan uitvoerig getest en gemonteerd. Tot slot werden we weer afgezet bij het beginpunt. Hier hebben we nog wat rondgekeken bij o.a. de rakettentuin en de Astronaut Memorial. Ook hebben we in het Imax theater de 3d-film 'Walking on the moon' gekeken. De zaal was helemaal vol maar wij waren er 15 minuten voor aanvang van de film en hadden dus uitstekende plaatsen. De hele dag hebben we overigens nauwelijks in rijen hoeven wachten.

Om kwart over vier reden we het park weer af. Met een kleine omweg zijn we via Titusville naar de Black Point Wildlife Drive gereden. Dit is een onverharde weg van 5 miles langs water en groen waarbij wildlife gespot kan worden. Helaas bleef het bij ons bij diverse watervogels, waaronder een roze lepelaar. Dit kwam ook waarschijnlijk doordat de regentijd nog moet beginnen en het gebied flink droog stond. Een paar miles verderop was nog een manatee wacthpoint maar helaas was er geen manatee te zien.

Aangezien het inmiddels al kwart over zeven was, zijn we via de snelweg huiswaarts gegaan. Om half negen kwamen we bij onze villa aan. Na de auto in de garage te hebben gezet...., hebben we een paar hamburgers gebakken en lekker buiten, bij het verlichte zwembad, opgegeten.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates