Afgelegd aantal km: 111 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 17 Weersgesteldheid: (zwaar) bewolkt
Gespot wildlife: 6 herten, diverse eekhoorns, veel vee

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Gisteravond enorm genoten van de ruime kampeerplek met de daarbijbehorende bbq plus super kampvuur. Daar kwam vanmorgen bij dat de douche heerlijk warm is en we op deze dag (24 september!!!) buiten het ontbijt kunnen nuttigen.
Om ongeveer half tien gaat het gezelschap weer op pad richting Merritt.
Aangezien we goed op schema liggen, kunnen we meer dan rustig aan doen de komende dagen alvorens ergens in het weekend te eindigen in Vancouver. Om vervolgens daar nog ‘wat’ dagen te verblijven.
We nemen vandaag de scenic route richting Merritt en wanen ons alleen op de wereld tussen de schitterende landerijen. Kortom, het echte vakantiegevoel.
Al vrij snel spotten we de eerste wildlife, te weten 3 herten die zich keurig laten fotograferen. Nu nog hopen op een Moose of iets dergelijks. Onderweg passeren we nog Mc Caffrey Lake. Het meer ligt er rustig en verlaten bij.
Verderop stoppen we in Allison P.P., wandelen door het bos langs het meer en bekijken hier de campground. Je weet tenslotte nooit als er weer jaren gespaard is.

Langs de weg zijn de bomen al behoorlijk gekleurd, de Indian Summer komt op gang. De bewoners in deze regio leven van het vee, terwijl logischerwijs ook de houtindustrie een bron van inkomsten is. Het enige verkeer dat we dan ook tegenkomen zijn de kolossale vrachtwagens die het hout/bomen vervoeren. Onderweg worden ook diverse springende wilde herten gesignaleerd rondom de weilanden waar veel vee graast.
Het eerstvolgende dorpje dat we tegenkomen is Aspen Grove. Een mooie naam maar daar is alles mee gezegd.
Aangekomen in Merritt bezoeken we eerst de visitors info, om vervolgens richting centrum te gaan waar boodschappen gedaan worden.
Evenals de laatste dagen gaan we (wederom) een kop koffie drinken. Ditmaal valt het oog op het Coldwater hotel, dat meer dan 100 jaar oud is & da’s te zien ook!!

Het blijft, zoals bijna gebruikelijk, niet bij een kop koffie maar er wordt ook (weer) flink gegeten; de burgers met friet komen op tafel. Merritt staat te boek als country hoofdstad van Canada en heeft zelfs een heuse walk of (country)stars. Verder is de indruk van Merritt dat er opvallend veel jongerenouderen rondhangen. Iets wat we nog niet eerder hebben gezien in Canada; wellicht is hier de werkeloosheid hoog? In onze ogen is Merritt dan ook niet meer dan een tussenstation op de route richting bijv. Hell’s Gate op weg naar Vancouver.
Even buiten Merritt is er nog een viewpoint dat een mooi uitzicht op Merritt moet bieden. Maar helaas valt dat een beetje tegen. Echter, in dit gedeelte woont wel de upper-clas van Merritt wat de stad een iets ander aanzien geeft.
Aan de rand van Merritt vinden we een overnachtingsplek in de vorm van het Claybanks RV Park. Een campground met grassites en zeer schoon sanitair plus wifi zodat de site weer bijgewerkt kan worden.
Tot morgen!

Actuele tijd

Vancouver

zoeken