Gereden: 169 mijlen / 270 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We wilden vandaag vroeg bij Hearst Castle zijn dus zijn we vroeg opgestaan. Om 8 uur zaten we aan het ontbijt: koffie, jus, muffins en nu ook cinnamon rolls. Allemaal lekker zoet, maar soms wil je toch ook wel een gewone boterham met kaas.
Even voor half negen vertrokken we naar Hearst Castle. Het was weer bewolkt. We konden gelijk mee met de tour van 8:40. Na een busrit van een kwartier kwamen we bij het kasteel aan. Het kasteel ligt hoog op een berg, zo hoog dat we boven de wolken zaten en dus in de zon liepen. We hadden de keuze uit vijf rondleidingen en wij namen de rondleiding voor degenen die hier voor het eerst kwamen. Die rondleiding ging langs een enorm buitenzwembad, één van de drie guesthouses (Casa del Sol), één van de 14 woonkamers, de eetkamer, een kamer met 2 biljarttafels, de tennisbanen en het binnenzwembad. Tijdens de rondleiding zagen we allerlei beelden, wandtapijten, zilver en zo, allemaal door Hearst gekocht in Europa. Om half 11 waren we weer bij het Visitor Center, de bewolking was inmiddels bijna helemaal weg. We konden gelijk de cinema in om een film van drie kwartier over Hearst Castle te bekijken. Toen we weer naar buiten kwamen stonden er hele rijen bij de cinema en bij de bussen voor de tours. Gelukkig waren wij er vroeg en hoefden wij nergens te wachten.


Rond één uur waren we in San Luis Obispo, hier hebben we getankt en een paar boodschappen voor de lunch gedaan. Daarna zijn we doorgereden naar Pismo Beach, waar we in een parkje aan de kust hebben geluncht. Hierna hebben we onze weg vervolgd over Highway 1 richting Santa Barbara. We hebben nog een klein omweggetje gemaakt via Solvang. Hier staan allemaal Deense huisjes en je kan er ook allerlei Deense producten kopen.
Via een mooie weg met palmbomen en ‘aardige huisjes’ reden we rond half 4 Santa Barbara binnen. Een half uurtje later waren we ingecheckt bij de Cabrillo Inn. Ondanks de kortingsbon best prijzig maar wel vlakbij het strand, alleen de kustweg oversteken. We hebben dan ook onze zwemkleding aangedaan en zijn naar het strand gegaan. Helaas was het net iets te fris dus zijn we maar even het zwembad van het hotel ingedoken.


Voor het eten zijn we naar het centrum van Santa Barbara gegaan. Het viel niet mee om een parkeerplaats te vinden, zeker niet met al die éénrichtingswegen, en daarna hebben we de hoofdstraat een paar keer doorgelopen om een eettentje te vinden. Er zaten er genoeg maar óf het stropdassengehalte was te hoog, óf er zat niemand óf het was onze smaak niet. Uiteindelijk kwamen we bij een soort snackbar uit. Hier hebben we op een terrasje een burger/salade met patat gegeten.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken