Gereden: 136 mijlen / 218 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Het ontbijt van vanmorgen was een waar paradijs op aarde voor deze jongen. Enorm veel lekkere zoetigheid, zoals bijvoorbeeld heerlijke kruimel koeken en chocoladecake. Voor de vorm hebben we daarbij toch ook maar een bagel gegeten.
Het was vandaag weer wat bewolkt, maar dat was het de afgelopen dagen aan de kust iedere keer en naar mate de dag vorderde werd het dan steeds zonniger. En dat was deze dag niet anders. Na het uitchecken zijn we eerst nog even naar de Santa Barbara pier gelopen. We waren nog maar net op weg toen we bij het naastgelegen motel een uiltje tegen de ramen zagen fladderen. Het uiltje leek lelijk in paniek. Waarom werd snel duidelijk, want na enkele seconden waren we live getuigen van een aanval van een (naar onze mening) buizerd die het op het uiltje had gemunt. En dat op drie meter afstand. Dan is zo´n buizerd toch echt een flink beest met z´n vleugels wijd. Het uiltje bleek echter toch ontkomen en werd door een heleboel kraaien in bescherming genomen. Sterker nog, de kraaien maakten om beurten een aanvallende duikvlucht richting de buizerd. Die trok zich daar echter niet zoveel van aan.


Na dit oponthoud zijn we verder gelopen naar de pier. Dat bleek toch nog wel een uurtje lopen heen en weer. Vanaf de pier heb je een mooi zicht op het strand en de kustweg van Santa Barbara. Na terugkomst van de pier zijn we rond kwart over elf in de auto gestapt en vertrokken naar onze eindbestemming, Los Angeles.
In de auto weer een lekkere radiozender gevonden, 95.5 KLOS, die o.a. de Golden Earring de ether in wist te slingeren. Helaas bleek na een half uurtje dat we ergens een afslag hadden gemist, want we reden LA al in en we zaten nog steeds op de als maar drukker wordende 101. Dat was niet de bedoeling omdat we via Highway 1, langs de kust, LA binnen wilden rijden. Dus maar even een stukje terug gereden op de 101 en een afslag genomen naar de Highway 1. Die bereikten we ter hoogte van Malibu. In Malibu loopt deze Highway 1 vlak langs de kust, alleen zijn er toch nog heel wat mensen die een huis tussen de highway en de kust hebben weten te bouwen. In de bergen bij Malibu zagen we wel de nodige leuke huizen liggen. Na Malibu reden we al snel, zo rond twee uur, Santa Monica binnen en daar hebben we de auto geparkeerd op een parkeerterrein naast de Santa Monica Pier. De pier, compleet met achtbaan en reuzenrad, hebben we uiteraard ook even bezocht en vervolgens zijn we heerlijk op het strand gaan liggen. Het was niet heel zonnig, eerder beetje heiig (kan ook smog zijn geweest) maar de temperatuur was prima met zo’n 28° C. Voordat we weer vertrokken hebben we nog een broodje gegeten.


Eenmaal van de parkeerplaats af stonden we op Interstate 10 al snel in de file. Stapvoets kwamen we na een paar mijl eindelijk bij de afslag die we moesten hebben richting het door ons gewenste hotel. Vervolgens doorkruisten we LA richting het oosten over een vanwege de spits al erg drukke Santa Monica Boulevard. Het door ons uitgekozen hotel bleek helaas nog naar een kamer voor één nacht te hebben, terwijl we twee nachten wilden blijven. Dus verder gezocht en uiteindelijk kwamen we uit bij Travelodge Hollywood aan Vermont Avenue, vlak bij Sunset Boulevard. Die hadden gelukkig nog wel een kamer voor een redelijke prijs. Na het inchecken wilden we nog even gaan zwemmen in het zwembadje van het motel, maar verder dan een half been zijn we niet nat geworden. Kieskeurig als we zijn vonden we het water veel te koud. Na deze teleurstelling zijn we op zoek gegaan naar een eettent. Bij het oplopen van de straat bleek dat links een thais/chinees restaurantje zat en rechts een Wendy´s. Omdat we wel weer eens wat anders wilden dan fastfood gingen we linksaf. Bij de thai hebben we prima zitten snavelen. Helaas geen slierten, maar rijst met mongolian beef en rijst met kip kerrie. Ondertussen werd ook duidelijk dat er vrij regelmatig de diverse ambulances, politie en brandweerwagen met sirenes door Vermont Avenue razen. En die worden zo nu en dan aangevuld met overvliegende helikopters. Welkom in LA. Gelukkig bleken we hier later op de motelkamer weinig last meer van te hebben.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken