Dag 4: Kingston - Montreal

Afgelegd aantal km: 304 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: -


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We waren weer vroeg wakker. Na een broodje met een bakkie op de kamer hebben we de auto ingeladen en gingen we naar de receptie om uit te checken. Daar bleek er toch ontbijt bij te zitten en hebben we nog een geroosterde boterham, een chocoladebroodje en koffie genomen.
Om half negen zijn we, na eerst voor 50 dollar te hebben getankt, vertrokken naar Fort Henry. Het fort was nog niet hopen dus we zijn er alleen even om heen gelopen om wat foto's te maken, ook van de skyline van Kingston.
Vervolgens zijn we op ons gemak naar Gananogue gereden. Hier hebben we kaartjes voor de 1000 islands boottocht gekocht en hebben even in de souvenirshop rondgekeken. De boot vertrok om half elf uit de haven. We zaten op het bovendek, heerlijk in de zon. Het was een hele leuke tocht langs diverse eilandjes waarbij veel foto's zijn geschoten. Op bijna ieder eilandje is wel een huis gebouwd.
Na een uur waren we weer terug in de haven en hebben we onze weg via de 1000 Islands Parkway vervolgd, een prachtige route langs de Lawrence river. In Rockport hebben we op een bankje aan de jachthaven broodjes met jam gegeten. Vervolgens zijn we in Prescott nog even gestopt om de benen te strekken, wat foto's van het haventje te nemen en te plassen.
Rond half drie waren we bij Upper Canada Village. Hier hebben we een rondleiding gehad. We werden door Richard op enthousiaste wijze door een dorpje van ongeveer 1860 geleid. We bezochten o.a. een taverne, een kerk, een winkel, het huis van de dokter en de school.
Om kwart voor vijf vervolgden we snel onze weg op de 401 want het was nog 137 km naar Montréal. De temperatuur was nog altijd 26 graden. Helaas hadden we wat file (spitsuur en veel wegwerkzaamheden) bij aankomst in de stad. Het was al donker toen we rond half zeven bij Hotel de Paris aankwamen. Het inchecken verliep soepel, onze kamer was in het andere gebouw, aan de overkant van de straat. Het vinden van een parkeerplaats was wel een probleem. Na 'm 3x verplaatst te hebben, stond ie uiteindelijk op een plek waar we vrij mogen staan en konden we op zoek naar voedsel. Helaas liepen we eerst de verkeerde kant op maar uiteindelijk kwamen we uit in het levendige Quartier Latin. Hier hebben we op het terras van Frites Alores een burger met frites verorberd. Moe maar voldaan kwamen we rond tienen weer op onze kamer waar de ogen al snel dichtvielen.

Related Articles

Dag 3: Waterloo - Kingston

Dag 2: Niagara - Waterloo

Dag 1: De Lier – Niagara

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates