Dag 4: Chemainus – Port Alberni

Afgelegd aantal km: 191 Gereden door: Lidwine
Gemiddelde temperatuur: 25 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: 2 herten, wasbeer (R.I.P.)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Deze morgen zeer vroeg uit de veren. De lucht is strakblauw en dus kunnen we buiten aan de picknicktafel eten. Na de overheerlijke uitsmijter en de dagelijkse routine gaan we op weg naar Duncan. In Duncan, ‘de city of totems’, bekijken we zo’n 30 verschillende totempalen die verwijzen naar het Indiaanse verleden. Verder op de route noordwaarts komen we weer in Chemainus. Dit stadje kreeg grote economische problemen toen de reusachtige houtzagerij z’n deuren sloot en veel inwoners op straat stonden. Het renovatieprogramma was dat op de kale muren van de gebouwen enorme wandschilderingen werden aangebracht, waardoor er veel toeristen komen en de bewoners weer werk hadden.

De 33 enorme wandschilderingen zijn zowel groot als indrukwekkend. Eveneens is in dit stadje een leuk Water Wheel Park waar het genieten geblazen is met dit weer (zo’n 25 graden). Hierna zetten we koers richting Naiamo. De één na grootste stad van Vancouver Island. Via de Highway 19 (rondweg) trachten we deze stad zoveel mogelijk te vermijden. Wat schetst onze verbazing? Wanneer we stoppen bij een verkeerslicht staat daar in de graskant een hert dat op het punt staat om over te steken. Volledig in paniek, wellicht door de herrie van het verkeer, helaas kunnen we de afloop niet melden.Even verderop bij Lantville kiezen we de toeristische Hollywoodachtige kustroute, alwaar ter hoogte van een idyllisch plekje bij de haven de lunch genuttigd wordt. Bij Parkville nemen we de ‘4’ richting Westkust, die morgen zal eindigen in Ucluelet/Tofino, alwaar onder andere een whalewatch-tour op het programma staat (althans, dat is nu de planning).
Halverwege deze slingerweg zoeken we ter hoogte van Port Alberni een campground. Uiteindelijk valt de keuze op het Sproat Lake Provincial Park waar we een stekje in het lower gedeelte, vlak bij het meer, aan de rand van het bos innemen.
Na afrekening met een park ranger volgt een heerlijke wandeling en de maaltijd in de vorm van een barbecue met bijbehorende ‘koude’ versnapering.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates