Dag 5: Port Alberni – Ucluelet

Afgelegd aantal km: 87 Gereden door: Frank
Gemiddelde temperatuur: 22 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: 3 beren, 3 walvissen, 3 zeehonden, 1 zeeleeuw, diverse springende zalmen, 2 blauwe reigers

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Nog even terugkomend op gisteren: Na aankomst op de camping hebben Jeroen en Ingrid een verfrissende duik in het meer genomen. Het was even doorbijten maar daarna was het heerlijk. Vervolgens gingen we inderdaad barbecuen. Dit had nogal wat voeten in aarde. Er moest namelijk gebarbecued worden in een metalen bak met een rooster. Dat rooster was volgens de mannen te hoog boven de kolen om de heerlijke spiesen gaar te krijgen dus moest er een andere constructie worden bedacht. Dit gebeurde met behulp van houtblokken die allemaal namen kregen. Zo hadden ze ondere andere ‘hulp’ van Arie de Aanmaker en Dirk de Demper. Gelukkig hadden de dames de croutons nog niet in de sla gedaan…. Maar na zo’n uurtje konden we genieten van de voortreffelijke spiesen. Helaas was het inmiddels zo donker dat we de spiesen niet meer konden zien.

En dan naar vandaag: De douches waren pas vanaf 7 uur open dus konden we uitslapen. Na het ontbijt, wederom buiten, vertrokken we rond tien voor acht richting Ucluelet, aan de westkust van Vancouver eiland. We reden via een slingerweg door bergen (sommige met sneeuw in de top), langs meren en riviertjes. Bij Kennedy Lake zagen we onze eerste beer de weg oversteken! Helaas werd er getoeterd door inhalende auto’s, zodat de beer al de struiken in was geschoten, vóórdat er een goede foto kon worden genomen. We zijn even gestopt bij het Visitor Center van het Pacific Rim National Park voor wat extra informatie en daarna doorgereden naar Ucluelet. Daar hebben we eerst een Bear en Whalewatch trip geboekt en vervolgens zijn we naar de Ucluelet campground gelopen om deze te bekijken. De camping werd door ons goedgekeurd dus werd de camper gehaald, geluncht en gingen we richting boot. We hadden gekozen voor een trip met een Zodiac, dit is een snelle open boot. We moesten grote pakken aan, tegen de kou en waren ook gelijk reddingsvesten. Deze Michelin-pakken leken wat overdreven gezien de weersomstandigheden: zon, windstil, en helder dus kwam de opmerking dat de pakken alleen voor homo’s waren maar op volle snelheid waren we blij dat we de pakken aanhadden. Als eerste zagen we springende zalmen die lagen te wachten op het moment dat de tijd rijp was om de rivier op te gaan. Vervolgens werd er gestopt bij twee blauwe reigers. Daar kwamen we natuurlijk absoluut niet voor, die zien we thuis ook. We wilden beren en walvissen zien!

Gelukkig werd er na een tijdje een beer aan de waterkant gespot. Na het nemen van foto’s werd er verder gevaren naar een plaats waar een collegaboot een half uurtje geleden een walvis had gespot. Helaas was de walvis inmiddels alweer vertrokken dus gingen we op een andere plek kijken. Na geruime tijd werd er eindelijk één gespot maar deze zat meer onder als boven water dus gingen we weer naar een andere plek. En daar zagen we wel een paar humpbackwhales die zich regelmatig boven water lieten zien. Echt indrukwekkend, zeker met het geluid dat ze maken, het water dat ze uitspuiten en de klappende staarten. Op de terugweg werden er ook nog wat zeehonden gespot. Al met al duurde de trip ruim een half uur langer dan gepland.
Na het inleveren van de pakken zijn de mannen lopend een paar boodschappen gaan doen en zijn we lekker buiten gaan zitten. Na de oefening met de barbecue van gisteren ging het vandaag allemaal veel sneller. Dit keer werd er gebruik gemaakt van stenen in plaats van de houtblokken. Ook nu hebben we weer heerlijk buiten gegeten. 

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates