Dag 11: Pemberton - McLure

Afgelegd aantal km: 338 Gereden door: Frank
Gemiddelde temperatuur: 28 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: Eekhoorns, Gray Jay (grijs vogeltje), spring vissen, beer, 4 herten

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We zijn vroeg vanmorgen, al voor half negen wordt de camper gestart. Maar natuurlijk hebben we daarvoor gedoucht (allemaal in de camper) en een ontbijtje genuttigd aan de picknicktafel. Die tafel was voor de verandering vanmorgen eens kurkdroog.
De eerste stop deze dag is al snel, namelijk bij de benzinepomp in Pemberton. Daar blijkt dat de benzineprijs in één dag met 15 cent is verhoogd! Dit alles vanwege orkaan Ike. Maar ja, we hebben er weinig last van, want we tanken toch steeds voor 100 dollar ;). Hierna vervolgen we onze route noordelijk over Highway 99. Bij Mount Currie nemen we de Duffy Lake Road richting Lillooet. Onderweg stoppen we bij Joffre Lakes PP om daar Lower Joffre Lake te bezichtigen. Het is zo’n 500 meter lopen naar het meer. Bij het meer aangekomen hebben we ook nog eens mooi zicht op de Matier gletsjer.

We vervolgen de 99, een tweebaansweg door het dal van bergen met dennenbomen, totdat we bij een werkelijk spiegelglad groot meer aankomen. Dit blijkt Duffy Lake te zijn. Na diverse foto’s gaan we door richting Lillooet. Ondertussen kabbelt de Cayoosh Creek ombeurten links en rechts van de weg. De creek steken wij namelijk regelmatig over via houten One Lane Bridges. Het landschap blijkt onverminderd fantastisch.
Ineens is er consternatie in de camper als er op zo’n 50 meter voor de camper een beer oversteekt. Foto’s van deze beer ontbreken helaas omdat hij direct de bossen inschiet. En even verderop nog meer wildlife als er twee herten op ongeveer dezelfde afstand de weg oversteken. Het verkeer op de weg is veelal vakantieverkeer gezien de grote hoeveelheid campers die we tegenkomen. Vlak voor Lillooet volgen er een paar venijnige haarspeldbochten en komen we nog langs het mooie Seton Lake.
In Lillooet aangekomen gaan we opzoek naar een bakkertje. Aangezien het zondag is en de tijd in dit dorpje zo’n 40 jaar heeft stilgestaan kunnen we die niet echt vinden. In een supermarktje halen we wat kaneel bagels. Wel kunnen we een kop koffie scoren in het Gardenpatch Cafe. Er wordt dit keer niets bij de koffie genomen, niet omdat ze niets hebben maar omdat de lekkernijen in de vitrine er naar ons idee vorige week exact ook zo bij lagen. Onderweg stoppen we bij het Marble Canyon PP om te lunchen met de net aangeschafte bagels.

Na Lillooet rijden we zuidelijk verder op Highway 12 richting Cache Creek. Deze weg is beduidend beter dan de 99 waardoor we in no-time in Cache Creek zijn. Inmiddels verandert het landschap, de hoge bergen met dennenbomen maken plaats voor minder hogere bergen met veel minder begroeiing. Ondanks de mindere begroeiing blijken hier toch herten te zitten, want ineens steken er weer twee over. Frank gaat vol op de rem om ze de ruimte te geven om over te steken. Er vliegen hierdoor wel wat keukenkastje open en de inhoud wordt door de camper geslingerd.
Na Cache Creek vervolgen we de weg oostelijk richting Kamloops, een grote stad voor Canadese begrippen met zo’n 85.000 inwoners. Circa 35 kilometer voor Kamloops doemt aan de linkerkant het Kamloops Lake op. Dit meer loopt helemaal door tot Kamloops zelf. Het landschap wordt overigens steeds ‘platter’ en her en der zijn akkers aangelegd. In Kamloops gaan we langs bij de Safeway (supermarkt) en gooien we er nog maar eens voor 100 dollar benzine in. Want er worden vandaag de nodige kilometers gemaakt, wat overigens gepland was. Vanaf Kamloops volgen we weer een noordelijk route, highway 5, en na zo’n 40 kilometer arriveren we in het dorpje McLure. Daar zit de Pinegrove camping die we in de campinggids hebben uitgezocht en die blijkt nog volop plaats te hebben. We installeren de camper en even later wordt de bbq weer opgestookt. Onder een nog steeds helder blauwe hemel en ook zonder zuchtje wind wordt het diner genuttigd.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates