Naples - Florida City

Afgelegd aantal km: 211 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 31 graden Weersgesteldheid: zonnig, half bewolkt
Gespot wildlife: Hagedissen, eekhoorns, alligators, verschillende soorten reigers, uil, visarenden, ibissen, kaalkopooievaars, aasgieren, aalscholvers, libelles, pelikanen, vissen, schildpadden, havik

Na een goede nacht slapen, zonder last te hebben gehad van de laag over vliegende vliegtuigen, wilden we beneden gaan ontbijten. Bij de overnachting zat geen ontbijt maar het tentje behorend bij het hotel zat helemaal vol en ook in de lobby zaten nog flink wat mensen te wachten. We kregen te horen dat het nog zo'n half uur zou duren voor we plaats zouden hebben en aangezien we dat zonde van onze tijd vonden, hebben we de auto ingeladen en zijn we rond half negen vertrokken. Bij de Publix zijn we even gestopt voor een paar bagles en wat te drinken en vervolgden onze weg richting de Everglades.

Boottochtje door de Everglades

Onze eerste stop was een boardwalk bij de Big Cypres Bend. We trokken eerst even onze gympen even aan want we moeten natuurlijk wel weg kunnen rennen als er een alligator achter ons aankomt... In het watertje bij het begin van de wandeling lag meteen al een alligator. En tijdens de wandeling van een kilometer zagen we nog een aantal alligators, diverse roofvogels, zoals een red geschouderde havik en een uil, een adelaarsnest en bij het obeservatiepunt lag een moeder alligator met een paar kleintjes en een aasgier. Een paar muggenbulten rijker vervolgden we onze weg naar Everglades City, een klein stadje. We kozen voor de Mangrove tour, een tocht met een zespersoonsboot met captain Phil aan het roer. We vaarden eerst langs een nest visarenden. Ze hadden hun nest op een bord gemaakt.

Daarna gingen we naar een paar eilandjes met broedende pelikanen, zilverreigers en aalsgolvers. We zagen de jongen in sommige nesten zitten. In de Everglades zelf mogen geen airboats varen maar wij gingen toch ook best met een flinke vaart over het meer naar een ander gedeelte van de Everglades. Dit gebied kenmerkt zich door de vele mangrove bomen die daar staan. De wortels van deze bomen leverden ook weer mooie foto's op. Na de boottocht, die zo'n anderhalf uur had geduurd en we helaas geen manatees en dolfijnen hebben gezien, en waarbij het vooral tijdens het langzame varen best warm was, gingen we weer aan wal en vervolgden we onze weg oostwaarts door de Everglades over Tamiami trail (highway 41). Bij de H.P. Williams Picknick area stopten we en vanaf een boardwalk hadden we daar een uitstekend uitzicht op een riviertje waarin de alligators volop aanwezig waren. Ook zaten er vele soorten vissen, watervogels en schildpadden.

Een eindje verder sloegen we af naar de loop road. Dit is een scenic drive op een onverharde weg. Het eerste stuk was erg saai vanwege de dichte begroeiing aan beide zijden van de weg. We waren bijna gekeerd maar besloten, gelukkig, toch over de hobbelweg door te rijden want na een tijdje werd de begroeiing aan één kant af en toe wat minder en hadden we doorkijkjes naar allerlei vogels, zoals ibissen, kaalkopooievaars, aasgieren, verschillende soorten reigers en natuurlijk vele alligators (als ze tenminste niet net wegvlogen of onderdoken). Vooral aan het eind van de loop road zagen we heel veel alligators, er lag er zelfs één op de kant van de weg.

We hebben nog een korte trail gelopen: de Tree Snail Hammock trail. Deze was slechts 400 meter en volgens het bord moest je er een half uur de tijd voor nemen maar we waren al na zo'n tien minuten terug, overigens zonder de Florida panter tegen gekomen te zijn.

Na ongeveer 40 mile op de onverharde weg te hebben gereden, kwamen we weer, nu zonder nierstenen, op de highway 41 uit. Via het leefgebied van de Miccosukee indianen gingen we verder zuidwaarts. Hier passeerden we vele palmboomkwekerijen en kwamen we uiteindelijk aan bij onze eindbestemming van vandaag: de Fairway Inn in Florida City. Dit motel hadden we gisteren al via internet geboekt. Dat scheelde vanavond zoeken en vanaf dit motel kunnen we morgen onze weg snel vervolgen. Het zal niet meevallen om de foto's van vandaag uit te zoeken want we hebben veel gezien en er is dus flink geknipt vandaag.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates