Dag 7: Qualicum Beach - Lund

Afgelegd aantal km: 86 Gereden door: Lidwine
Gemiddelde temperatuur: 26 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: 6 fretten, hert, diverse blauwe reigers

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Ondanks dat we gisteren al net na tienen ons mandjes in waren gegaan, werden we vanmorgen pas tegen zevenen wakker (we zullen het wel nodig gehad hebben). Het was erg fris en vochtig deze morgen. Nadat de dames in de douches op de camping hadden gedoucht en de heren in de camper werd er toch buiten ontbeten. De dauw was namelijk van tafel geveegd en door het opkomende zonnetje was deze nog verder opgedroogd. Net na het ontbijt werden er ineens en paar vreemd manouvrerende beestjes gespot. Bij nadere inspectie bleek het te gaan om een stuk zes fretten.
Rond half negen vertrokken we vanaf de Qualicum First Nation camping, maar niet nadat we nog even vers water hadden bijgetankt en het vuile water hadden geloosd op de centrale sani-dump. Er werd via highway 19A, alias de Oceanside Route, in noodelijke richting vertrokken richting Comox. Daarvandaan namen we de veerboot naar Powell River. Dit betekende het afscheid van Vancouver Island. Onderweg naar Comox hadden we overigens nog bijna een hertje op de gril van de campert, want het beestje stak pardoes de weg over.
De overtocht naar Powell River duurde één uur en twintig minuten. Aan boord werd eerst een bakkie en een overheerlijke chocolade cake genuttigd voordat we ons in het zonnetje op het dek nestelde. De weersomstandigheden waren vandaar alweer fantastisch. Helder blauwe lucht en nauwelijks een zuchtje wind.In Powell River aangekomen zijn we even naar de Tourist Information gereden. Daar hebben we wat informatie gehaald over de Sunshine Coast zoals dit deel van British Columbia heet en hebben we gevraagd naar internet mogelijkheden. Er bleek om de hoek een café te zijn waar wireless interet beschikbaar was. Daarom is ondergetekende met de laptop een bakkie gaan doen om wat reisverslagen te publiceren en zijn de overige drie vakantiegangers de broodnodige boodschappen gaan doen. Toevalligerwijs waren we nagenoeg gelijktijdig klaar met onze activiteiten en werd er koers gezet naar het noordelijker gelegen Lund. De route daarheen voert over highway 101. Dat is één van de langste kustroute in de wereld. De 101 begint/eindigt namelijk ergens in Mexico en begint/eindigt in Lund. Onderweg naar Lund kwamen we een wegopbreking tegen. Dit leek op een fiasco uit te lopen omdat we met onze lange camper niet de door de berm aangelegde tijdelijke route konden volgen. Maar daar werd wat op gevonden door de hulpvaardige wegwerkers. We werden begeleid op met de preciezie van een open hart operatie over het betreffende gat van de weg te rijden. Pionnen gingen aan de kant en met één wiel aan de ene kant van het gat en het andere wiel aan de andere kant van het gat werden we over de hindernis geleid.Net na tweeën waren we op de door ons al uitgekozen camping in Lund, de Sunland Camping. Terplekke kregen we een ‘guided tour’ van de eigenaresse en werd ons plek 21 aanbevolen. Die lag namelijk het grootste deel van de dag in de zon en was ook nog eens goed geschikt voor onze camper. Verder waren er slechts enkele andere plekken bezet. Nadat de camper was geinstalleerd (elektra en water aangesloten) werd er voor het eerst deze vakantie maar eens een wasje gedraaid. Want ja, het was nog steeds lekker weer en wie weet slaat dat binnenkort wel om. Terwijl de wasmachines hun werk deden genoten wij in het zonnetje van de lunch. Na het uithangen van de was zijn we naar Lund gelopen. Dat is eigenlijk niet meer dan twee straten, een haven en een boardwalk. Maar wel idyllisch.
We trakteerden onszelf op een lekker terrasje van de hotelpub en genoten daar van het uitzicht en de zon. Toen werd het toch tijd om wat te gaan eten en zijn we terug gegaan om de bbq aan te steken. Dat gaat ons (de heren) iedere keer weer beter af en de worstjes, hamburgertjes en de vis waren dan ook weer overheerlijk.
’s Avonds bleek dat de buurman even verderop z’n akoestische gitaar had meegenomen en die zat dan ook lekker te spelen. Oftewel, een heerlijk achtergrond muziekje bij het inmiddels aangestoken knapperende kampvuur.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates