Dag 8: Lund - Sechelt

Afgelegd aantal km: 123 Gereden door: Frank
Gemiddelde temperatuur: 25 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: 2 herten, 15 wilde Canadese ganzen, diverse springende zalmen, blauwe reigers en eekhoorns

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Na ’s morgens op de camping gedoucht te hebben, zijn we gaan ontbijten bij Nancy in Lund. Nancy zelf was er niet maar het meisje dat ons bediende bleek Nederlands te zijn, zodat we onze bestelling in het Nederlands konden doen. Na het nuttigen van de omeletten en de ‘eggs Benny’ werd de camper verder losgekoppeld en verlieten we rond kwart voor negen de camping richting Powell River. In Powell River werd de site weer even bijgewerkt, waarna we, via de Highway 101, verder reden naar de ferry in Saltery Bay. We arriveerden hier om elf uur. De afvaart zou om half 12 zijn dus we konden nog even lekker van het zonnetje genieten en foto’s maken.

Het bleek een ‘historische’ overtocht te gaan worden: dit zou de laatste dag zijn dat er gebruik zou worden gemaakt van deze boot. Vanaf morgen wordt er een nieuwe ferry in gebruik genomen. Frank en Jeroen kregen intussen nog wat tips van een man uit Kijkduin die al 50 jaar in Canada woonde. Na een rustige, zonnige en mooie overtocht van ongeveer een uur, kwamen we aan in Earls Cove.

Hieronder een stukje film van de overtocht:

Via een slingerweg door de bergen, via plaatsjes als Kleindale en Halfmoon Bay, arriveerden we in Sechelt. Onderweg werd er voortdurend, met de camera’s in de aanslag, getuurd of er beren de weg over wilden steken maar helaas bleef het bij twee herten aan de kant van de weg. In Sechelt hebben we stokbroden en brie gekocht die we aan een picknicktafel aan het water (de Strait of Georgia) hebben opgegeten.

Vervolgens werd met het laatste gedeelte van de reis van vandaag aangevangen: naar Porpoise Bay Provincial Park, waar we een mooie plek voor de nacht hebben uitgekozen met aan de overkant een grasveldje met een barbecueplaats. Een Provincial Park betekent geen aansluiting op het water en elektra maar de douches en toiletten waren vlakbij dus dat was geen probleem. De camping lag vlak bij een inham, de Sechelt Inlet. Daar hebben we een poosje lekker in de zon gezeten en wat rondgelopen. Lidwine, Frank en Jeroen hebben nog een wandelingetje gemaakt naar Angus Creek om te kijken of er zalmen waren maar de kreek lag een beetje droog dus ze hebben geen zalm gezien. Vervolgens werden de kolen weer opgestookt voor de barbecue. En eerlijk is eerlijk: het barbecuen gaat de heren steeds beter af! Na heerlijk gegeten te hebben, werd er nog een vuurtje gestookt met haardblokken die bij de barbecueplaats lagen en lagen we weer bijtijds in onze mandjes.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates