Dag 9: Sechelt - Squamish

Afgelegd aantal km: 88 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 27 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: 3 zeehonden, 2 herten, 2 spechten, diverse eekhoorns en net geen beer

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Deze morgen worden we gewekt door spechten en het gebrul van een ‘bange’ beer die door het park liep, maar die overigens alleen wordt gespot door medebewoners. Om negen uur gaan we op pad richting de laatste overtocht van de Circle Pack, te weten van Longdale naar Horseshoe Bay. De ‘101’ wordt dan ook gevolgd.

Even voor Gibsons komen we nog een trail tegen genaamd Soames Hill. Volgens de mevrouw aldaar een mooie trip door het bos naar de top van de berg met uiteindelijk een viewpoint. Bij de ingang van de trail steken plotseling twee herten over. Ze zijn echter net zo snel vertrokken als dat ze kwamen. De trail zelf is zwaar, steil, met veel trappen en levert uiteindelijk niet de view op waarop gehoopt. Een aantal foto’s verder en een vermoeiende weg terug, arriveren we weer bij de camper.
Vervolgens zetten we koers richting Gibsons Landing om daar nabij de haven koffie met lekkers te scoren. De Magiatta smaakt overheerlijk in dit rustieke stadje. Daarna wordt de haven bereikt, vanwaar de ferry vertrekt en ons in dertig minuten naar Horseshoe Bay brengt. In het water spelen zeehonden met de stroming.

Via de Sea to Sky-Highway (Highway 99) gaat de route verder richting Whistler. Langs de oever van de Howe Sound; waar het water azuurblauw en kristalhelder is, komen we door Britannia Beach; waar de witte stoomboot doet terugdenken aan de oude mijnbouw.
Daarna bezoeken we de Shannon Falls. Hier stort het water ca. 300 meter van een rots af naar beneden. Een waar schouwspel.

Hieronder een filmpje van de Shannon Falls:

Tevens is hier zicht op de Stawamus Chief. Een gebergte van 550 meter hoog, dat het net niet heeft gehaald als vulkaan, maar wel een mooie aanblik geeft. Verder richting Whistler komen we in Squamish (de stad van de wind), waar we een campground vinden: Eagle Vista. Met uitzicht op de bergen van het skioord. De camping zelf stelt niet veel voor, alhoewel het sanitaire gedeelte een dikke tien verdient. Allen gegroet en tot morgen.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates